Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ideális testsúly?

Már régóta érlelem a gondolatot, hogy mit is írhatnék ezzel kapcsolatosan, mert az életem egyik vezérfonala, hogy milyen a testsúlyom, és hogyan nézek ki.

Úgy gondolom, hogy ez is szorosan kapcsolódik a ps-hez.

 

Gyerekkorom óta sportolok, ha nem is versenyszerűen, mert sem a kötöttségeket, sem az elvárásokat nem szeretem.Akkor sportolok, amikor úgy érzem szükségem van rá.

Szerencsém van, mert mindig is olyan voltam, hogy a stresszt mozgással adtam le, nem pedig evéssel, édességgel.

Általános iskolában negyediktől kezdtem kosárlabdázni.Középiskolás éveimben bringáztam.

Mióta dolgozom többféle sportot is űztem.Leghosszabban és legkitartóbban az aerobicot csináltam, kb 8-9 évig.Volt uszodás időszakom, konditermes, spinninges.

Mostanában csak edzőtermbe járok, nem túl sűrűn.Mindig akkor megyek, mikor már úgy érzem ki kell futni magamból a felgyülemlett energiát, stresszt.Télen pedig korizok is.

Az elmúlt pár évben kipróbáltam a pilatest, a jógát, gerinctréninget és a csíkungot.Ezek mind szuper tevékenységek, 1-2 elemet szoktam otthon csinálni mikor eszembe jut.

 

Hogyan kapcsolódik mindez a pszorihoz?

 

Visszagondolva erre a 25 évre, amit a ps társaságában töltöttem, mikor elszaladt velem a ló (pl. túl sok péksüti, túrós batyu, diós csiga és társai), mindig felerősödtek a tüneteim. Azon felül, hogy felszedtem 2-3- kilót.Hiába jártam heti 3-4 alkalommal aerobicra, attól függetlenül szépen jöttek a kilók.

Azt hiszem, azt már írtam, hogy sosem voltam túlsúlyos , mindig csak 3-5 kiló plusz volt, amit sikerült visszaszorítanom.

Mindig is olyan voltam, hogy mikor ízlett valami rákattantam és túlzásba vittem.Így volt ugye a péksütikkel , a Dunkin Donuts fánkokkal és a 3 az egyben kávéval.A kávé ugye csersavat tartalmaz.A sav-bázis egyensúly miatt nem mindegy, hogy mennyi savasító  táplálékot fogyasztunk.

Elsők közt volt, hogy elhagytam ezt a fajta kávét.Kb 5 éve a ganodermás kávét fogyasztom, mert  szeretem a kávét.Nem tudok kávé nélkül meglenni.Próbáltam a cikória kávét, ízre jó volt, viszont a hatása elmaradt.Dolgozni jártam, és éreztem már rögtön az első napon, hogy fáj a fejem.Kitartóan egy hétig kínoztam magam a  cikóriával, aztán feladtam.Ekkor találtam rá a DXN-es kávéra.Egyáltalán nem unom az ízét . Néha iszom egy főzös vagy instant kávét, már nem is esik annyira jól, annyira erős, intenzív az íze.

 

2015 őszén is azon kaptam magam, hogy visszajött több év tünetmentesség után egy ps foltom.Ekkorra a szenvicseket vittem túlzásba:reggelire szendvics, majd ebédre is.Aztán az egyszerűség kedvéért még este is szendvics (heti 2-3 alkalommal biztos).És ez így ment 2 évig.Ha valaki azt hiszi, hogy meguntam a szendvicset, akkor az téved.smiley

 

Csak azért álltam le, mert kezdtem a gluténmentes diétát, és anyagilag nem nagyon lehet bírni ezt az étkezési szokást a gm kenyérrel.

Most 2016.februárjában ott tartok, hogy néha gm kenyér, egyébként kovászos fehér kenyeret eszem.

Napi egyszer , esetleg kétszer eszem szendvicset, délben főtt étel, este változó.

Nagyjából havi egyszer megyek edzőterembe, egyébként otthon csinálok 1-2 tornagyakorlatot néha.Az iskolai téli szünetben én is szabadságon voltam, akkor kicsit pótoltam az elmaradt testmozgást: kétszer voltam futni, kétszer pedig korizni.Kicsit kirándultunk is, tehát még séta is volt, és fürdőzés is.