Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Influenza kezelése homeopátiával

Ez a fejezet a nekem legjobban bevált és tökéletesen működő influenza kezeléséről szól, amit az évek alatt olyan tökéletesre fejlesztettem, hogy 3 nap alatt kigyógyulok belőle.

 

Sosem használok szintetikus gyógyszereket bármennyire  rosszul érzem magam.

 

Azért szeretem annyira a homeopátiás szereket, mert nem olyan, mint a szintetikus, hogy mindenkinek ugyanaz kell, hanem jól meg kell figyelni a tüneteket pl. hidegre javul vagy melegre, kint jobb a szabadban vagy bent a lakásban.Először mikor ilyeneket olvastam, ledöbbentem és rájöttem, hogy fogalmam sincs mit érzek. Meg sem figyeljük magunkat, pedig a betegség arra is jó, hogy akkor nem „kell” semmi mással foglalkozni csak magunkkal.

 

Természetesen azóta mindenre figyelek, és ha a családomnak szeretnék valamivel segíteni, olvasom a tüneteket és mondom válasszák ki, melyik jellemző rájuk.

 

Nekem az influenza szinte mindig torokfájással kezdődik, majd jön a végtagfájdalom, fejfájással és végül a köhögés és orrfújás.

 

A legfontosabb szabály: Otthon kell feküdni, tilos dolgozni menni!Ettől függetlenül persze nekem is van, főleg az első nap, hogy nem „merek” hazakéredzkedni a munkahelyemről.Ezt magam sem értem miért, de sajnos mikor érzem, hogy beteg leszek, végig kínlódom a napot a munkahelyemen.

 

Kezdődő betegségnél Schüssler Nr.3 ferrum phosphoricum 15 percenként 1-et elszopogatni, egymás után 4-5 alkalommal.

Torokfájásra:  légzőgyakorlat : mintha a torkomba venném a levegőt, betartom pár másodpercig és kifújom.Ezt naponta többször csinálom meg.Mindeközben gondolkodom, hogy kivel kellene mit megbeszélnem, mivel a torok a kommunikáció eszköze.

(A múlt héten beteg voltam, ezért jött az ötlet erre a bejegyzésre.Kimaradt most a torokfájás, úgy néz ki senkivel nem volt olyan ügyem, amit meg kellett volna beszélnem.

Egyébként  már többször elmulasztottam a torokfájásomat másnapra, mikor nagyon tisztában voltam azzal, kivel miről kell beszélnem, csak éppen halogattam.Egyértelmű a betegség és a lelki állapot közötti összefüggés.)

Homeopátiás szerek torokfájásra:  Homeogene, Phytolacca 15CH

 

Végtagfájdalomra:  ENGYSTOL 

Fejfájásra: nekem mindig azért szokott fájni, mert feszíti a váladék, de még nem tudom fújni az orrom.Kamillás gőzölés a legjobb erre.Napi 3x-i gőzölés és másnapra elindul az orrfolyás is.

Köhögésre: STODAL szirup