Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kipróbált termékek

Az alábbi termékeket használtam,használom:

(Folyamatosan fogom frissíteni, mert az évek alatt rengeteg jó dologgal találkoztam, kis utánajárást igényel, mire mind az eszembe jut)

Szívből ajánlom mindenkinek, hogy törekedjen a natúr termékek használatára!Nem mindegy, hogy mit kenünk magunkra, hiszen ha valami bőrön át szívódik fel, az nagyon hamar a véráramba is bekerül.

 

Azt is tartsátok szem előtt, hogy a külsőleg felvitt krémek nem fognak semmit elmulasztani.Ha valaki azt várja,hogy valamelyiktől is végleg megszűnik a ps-e, csalódni fog.Esetleg rövid távon megoldás lehet, de végleg nem-tapasztalataim alapján.

Jó hatással lehet viszont a pirosságra, a hámlásra, viszketésre, ami nagyon is fontos és nem mellékes.

(Egyébként onnan is látszik, hogy a külsőleg próbálkozások nem érnek semmit, hogy a bőrgyógyászok is belsőleg adnak valamit pl. Trexan , ami tünetmentességet hoz, és folyamatosan jár az ember az orvoshoz)

 

Tehát az ígért termékek:

 

Sampon

 

Amíg nem figyeltem arra, hogy ne használjak szintetikus, SLS-t, parabéneket és egyéb káros anyagot tartalmazó sampont, addig a Squa-Med nevű sampont használtam, több, mint 10 évig.

Most az Alverde samponját használom, illetve a saját készítésű szappanjaimat.

A saját szappan a legjobb.Kétszer mosok vele hajat, aztán higítva 1:5 arányban ecet+ víz öblítés.Ebbe az öblítőbe szoktam illóolajat tenni.Ha éppen viszketős a fejbőröm, akkor teafát.Általában pedig citrom, eukaliptusz vagy borsmenta.A borsmentát nyáron imádom, annyira jól hűsít.

2020 : A szappanokat már 3 éve nem csinálom.Hajmosásra különböző webáruházakban fellelhető SLS,SLES,parabén,színezék,kőolaj származék mentes samponokat használok. 

Jelenleg a Cytosan sampont használom.

 

Egy fontos megjegyzés: Ha a szappanos változattal mosok hajat, nem kell sem hab, sem hajtőemelő meg egyéb dolog.Nagyon szuper tartása van a hajamnak (rövid hajam van).Rájöttem, hogy a mindenhol kapható akármilyen samponokban van valami amitől persze nagyon puha lesz a haj, csak éppen nem áll sehogy.Gondolom a nők tudják miről van szó, a pasikat ez nem érinti.

Tehát beletesznek olyan dolgokat, ami után még majd hajhab, zselé, wax meg mindenfélét kell rátenni a hajra, hogy álljon valahogy.

Ezeket a kiadásokat is mellőzni tudom.

 

"Étrend kiegészítő"

 

(Ez azért idézőjeles, mert dr. Lenkei könyvét elolvasva ezt a cimkét ragasztják a vitaminokat és egyéb nagyon fontos összetevőket tartalmazó termékekre)

Varga gyógygomba: Gasthonax

dr.Lenkei vitaminok

Energy termékek: Regalen, Fytomineral, Probiosan, Renol

A Regalen nagyon jó arra, ha irritált, viszketős a fejbőr.Ettől még nem sikerült teljesen megszabadulnom, de ha már tarthatatlan a helyzet, rendelek és 3 hét után már el is múlik a viszketés...pár hónapra.

2019: Sajnos ettől sem múlt el a viszketés.

2020: Diétával, Cytosan samponnal tudtam megszüntetni a viszketést.

 

Szappan

Mióta elvégeztem a szappankészítő tanfolyamot, csak saját készítésű szappant használok.

(egyébként bármilyen szappan jó, ami nem szintetikus)

Ami nekem a legjobb az a sörös-méhviaszos.

 

Arckrém, testápoló

 

MSM krém, D3 krém, Byjovis aktív balzsam, Ilcsi meggyes-kökényes habkrém, Kneipp-es ligetszépe olaj,Schüssler krém

 

Hajfestés

 

2015.január óta a Khadi hajfestékporral festem a hajamat.Befogja az ősz hajszálat is, ez azért fontos, mert sokan azt mondják, hogy azért kell nekik a szintetikus festék, mert őszülnek.Hát én is, és befogja ez a festék is.

Azért is szeretem még , mert a fejbőrömnek is nagyon jót tesz.Egy órán át van a hajamon dunsztban és a gyógynövények ápolnak ezidő alatt.

Az ár-értékben is jól járok, mert 3-4 alkalommal használok el egy dobozzal.

Még egy plusz jó hatása van: szinte mindig megjegyzi a fodrászom, hogy új hajszálaim nőnek.