Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


UTAZÁS-SZLOVÁKIA

 

Szlovákia is olyan, hogy általában  erről sem tudnak semmit az emberek, milyen látnivalók vannak, érdemes-e egyáltalán odamenni.

Én imádom Szlovákiát.Valószínűleg azért,  mert életemben először itt voltam külföldön, akkor még Csehszlovákia néven futott és 2 hetes úttörő táborban voltam 10 évesen, ahol remekül éreztem magam.

Többször álltunk már meg Donovalyban, mert szinte félúton van Zakopane és Krakkó felé.Egy hétvégét gondoltam azért érdemes lenne itt eltölteni.Valahogy a tengerpartnál sokkal jobban tetszenek nekem a hegyek. Májusban voltunk, mikor még nincsenek a nyári kirándulós turisták, nagyon kevés emberrel találkoztunk, a szálláson is csak pár apartmanban voltak.

 

 

Nagyon szuper a látvány, ami fogad minket pár méterre a főúttól.

A szombat délelőttöt azzal töltöttük, hogy csak úgy gyalogoltunk, meg nézelődtünk. Számomra megunhatatlan a hegyek látványa. (És ez „csak” az Alacsony-Tátra.)Fél órát mentünk és olyan helyre jutottunk, ahol csak mi hárman voltunk meg a természet.Semmit nem lehetett látni és hallani a civilizációból.Megállt az idő.

Délutánra esőt mondtak, ezért  kocsiba ültünk, és a 80 km-re lévő Bajmócra (Bojnice) mentünk.Az odavezető út is nagyon klassz volt, tehenek meg birkák az út mentén.Megálltunk óriási tobozokat gyűjteni.

 

Bajmócon található Szlovákia első és legnagyobb állatkertje. Meglepetésünkre hárman csak 12 eurót fizettünk a belépőkért.Nekem a vörös panda volt a kedvencem, a családomé pedig a szlovákul kajmánkának nevezett teknősféle állat .

Az állatkert nagyon szuper, elég nagy helyük van az állatoknak és sok a fa és a zöld.Túrázásnak is megfelelő volt, mert a hegyoldalon terül el, és elég sokat kellett felfelé menni, fentről pedig szuper látvány volt a bajmóci vár.Igazán remek kikapcsolódás.

 

Mielőtt vasárnap hazaindultunk volna, felmentünk még a hegyre, az előző nap találtunk egy forrást, megtöltöttük a palackjainkat és élveztük a hegyi levegőt és a látványt.