Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Védőoltások

 

 

2014-ben figyeltem fel a kötelező védőoltások témára. Nem magamtól jutott eszembe, hanem egy akkori kolléganőmtől hallottam erről.

 

Van Magyarországon egy mozgalom , akik azért dolgoznak, hogy kötelező helyett választható legyen a gyerekeknek adható védőoltás, és a szülők  minden tájékoztatást megkapva tudjanak dönteni.

Elmentem egy egész napos fórumra, és elég megdöbbentő adatokat hallottam.Ott hallottam először azt a kifejezést, hogy hazánkban oltási diktatúra van. Illetve az is elhangzott, hogy  igaz, hogy nincsenek azok a járványok, amik ellen oltanak, de rengeteg ekcémás, asztmás, ételallergiás, szénanáthás gyerek van. Egyre több az autista, diszlexiás és egyéb ilyen speciális foglalkoztatást igénylő gyerek.Persze mivel nem 24-48 órán belül jön ki valami betegség, nem hozzák összefüggésbe ezzel. Az autizmusról azt olvastam, hogy az MMR oltás a lehetséges kiváltója (aluminium tartalma miatt).Persze ezt is cáfolják, szerintük az oltóanyagok biztonságosak.

Viszont amíg nem tudják egyértelműen megmondani, hogy mi váltja ki, addig nem lehetne ezt állítani-szerintem.

 

Nem mennék bele ebbe a témába jobban, mert aki a neten rákeres a fent említett mozgalomra és témára, rengeteg érdekességet találhat.

Még mielőtt valaki rólam meg erről az egészről azt gondolná, hogy oltás ellenes dologról van szó, annak azt üzenem, hogy nem így van.

Pusztán annyi lenne a lényege, hogy a szülő dönthesse el, hogy mikor oltatja be a gyerekét, vagy éppen nem szeretné ezzel terhelni, mert mondjuk már van egy másik oltáskárosodott gyereke.

Illetve fontos lenne a korrekt tájékoztatás az orvosok részéről.

 

 

Persze valaki mondhatja azt is, összeesküvés-elmélet ez is.Viszont az elgondolkodtató, hogy a mai világunkban, ahol elvileg olyan fejlett az orvostudomány, meg egyáltalán minden, hogy már egy egészséges gyerek sem születik.Persze ez túlzás, mert azért akad olyan gyerek, akinek semmi baja nincsen.

 

Nagyon furcsa is a világunk, mert én is azt gondolom-és persze így is van-, hogy az én gyerekem egészséges.

Viszont, ha őszinte akarok lenni, akkor bizony az alábbi listával együtt egészséges:

Szájpadhasadékkal és Pierre Robin-szindrómával született.Senki nem mondott semmit erről az egészről a kórházban, 3 hetesen visszakerültünk a kórházba kiszáradás előtti pillanatokban, mert alig evett.A szülészeten azt mondták, hogy a gyerek úgyis tudja mennyit kell ennie.

5 éves koráig fél évente kellett kontrollra járni vele, 10 hónapos korában volt a hasadék műtétje, 6 évesen ventillációs tubust helyeztek az egyik fülébe, mert mindig folyt neki, állandó középfül gyulladása volt.

 

 

Itt kanyarodnék vissza a védőoltás témához.

 

 

Mikor ezen a fórumon voltam, felháborodva hallgattam, hogy beadnak olyan oltást is, ami nem kötelező.Nyugodtan, de felháborodva ültem ott, nálunk ilyen nem  történt.

Aztán hazamentem és megnéztem az oltási könyvét a lányomnak, és még jobban felháborodva vettem tudomásul, hogy a PREVENAR nevű oltást megkapta és bizony - bizony az csak ajánlott volt, mert abba a sorba ragasztották a matricát.

Megnéztem gyorsan mi ellen is kapta ezt az oltást : agyhártya- és középfül gyulladás.Nahát, milyen érdekes.A védőoltás után két évvel műtötték, mert folyamatos középfül gyulladása volt.Legalábbis ezt mondták.

Hogy is van ez?

 

2017-ben újabb ventillációs tubust kapott a lányom.A mostani doktornő azt mondta, hogy a szellőzés hiánya miatt gyűlik be a folyadék.

Már nem tudom követni.

2019-ben Hepatitis B ellen kap a lányom védőoltást.A kiadott tájékoztató szerint alapvetően szexuális együttléttel terjed ez a betegség.Rögtön felvetődött bennem, hogy nem korai ez egy kicsit?12-13 éves korban?

Megnéztem az oltási könyvét, ott még az szerepel, hogy a 8.osztályban kell kapják.Hát azóta fejlődött és felgyorsult a világunk, már a 7.osztályban megkapják.Két lépésben, 6 hónap múlva kapják az emlékeztetőt. Közben bejött a HPV rémület és a két Hepatitis B közben csakhogy az immunrendszerük nehogy ellustuljon, opcionálisan kaphatják a HPV ellenit is.(Én ezt nem adatom be, járjon inkább szűrésre évente, én is ezt teszem.)

Hatodikban DTap+MMR oltás volt, idén Hepatits B. Másfél éven belül 7 db betegséget juttattak a szervezetükbe.Nem sok ez egy kicsit?

Mindegyik oltásnál homeopátiás kivezetőt adtam a gyerekemnek illetve immunerősítésként Echinacea D4-et.

(A homeopátiás kivezetés, ha valakit érdekel, keressen rá a neten, sok infot talál.)

 

Végezetül egy pár perces kis film, hogy a világban már kezdenek rájönni arra,  hogy  nagyobb kárt csinálnak a védőoltásokkal, mint hasznot.

És azt a szülőt, aki oltáskárosodott gyereket nevel, nem nyugtatja meg az a tény, hogy elenyésző mellékhatással kell számolni.

https://www.youtube.com/watch?v=uRzSsAjkSOc